Friday, March 26, 2010

~ Sinaran cahaya ~ photoshop

untuk hasilkan sinaran cahaya pada gambar. ..menggunakan blur > radial blur



- sebelum -



- selepas -

Wednesday, March 24, 2010

~ editing ala-ala HDR ~ photoshop


- sebelum -



- selepas -

~ kodbar gradient ~ photoshop

penghasilan kodbar menggunakan tool gradient.

~ membuat titisan Hujan dengan brush ~ photoshop

penghasilan titisan hujan dengan menggunakan brush.





=== rujukan :: http://sifoo.com/v7/2008/11/15/membuat-titik-hujan-dengan-brush/

akhirnya..

24032010 _

Akhirnya dapat task untuk buat icon kat portal MOE dan update data nama-nama staff kat jabatan pelajaran & yang sewaktu dengannya, sonok sangat rasanya..barulah betul-betul rasa macam seorang pekerja IT or pegawai IT..hahahahaaa....


kat bawah ni la serba sedikit hasil icon yang aku buat menggunakan kepakaran kat photoshop.
ada banyak lagi, publish sikit je..:]

Tuesday, March 23, 2010

~ Asas penggunaan Masking ~ photoshop

banyak aku cedokk ilmu photoshop kat sifoo.com
thanks pada bro-bro kat sifoo.com yang rajin letak toturial kat situ yang boleh aku pelajari.







Monday, March 22, 2010

n0vel alaf21 yang sudah di layanzzz..;]

syok betul kalau dapat layan novel alaf21 ni tiap2 hari. hehehe..macam tak de urusan lain je kan nak dibuat..:]