Saturday, December 31, 2011

entri terakhir untuk 2011

assalamualaikum...

esok 2011 meninggalkan kita, 2012 akan menjelma. 1 lagi peningkatan umur pada NH. banyak peristiwa pahit manis dalam 2011. awal2 2011 banyak yang pahit,tp, alhamdullillah, NH tabah menhadapi semua yang pahit dan sampai hari ni, NH dapat lupaka segala yang pahit itu.

hampir pada suku tahun 2011, yang manis datang dalam hidup NH bertimpa timpa, syukur ya Allah, encik Ayie sudi masuk meminang NH setelah 4 tahun menjalin hubungan. waa.. ayat mesti jiwang sikit kan.

dah bergelar tunangan orang, mestilah kena jaga semua pergaulan kan. no YM2 lg.hehe.. dan bertungkus lumus la mencari rezeki lebih utk persediaan big day nanti. lepas bulan mac, hidup NH sedikit huru hara sebab NH dengan rela hatinya membuat kije part time sebelah malam n hujung minggu. dapat jugak tampung duit simpanan. dapat berkenalan dengan keluarga Yani sebab NH kije part time dekat restorannya.;]

NH jugak still bekerja full time kat KPM. kontrak a.k.a kuli.. hehe..tah bila JPA mau panggil interview utk jawatan tetap da.

2011 jugak ada penambahan ahli keluarga, kehadiran si comel Seif Uzair.

trima kasih banyak2 pada keluarga yang banyak memberi sokongan pada NH utk meneruskan pencarian kerja tetap n plan utk my big day nanti.

apa2 pun, hubungan NH dengan encik ayie makin baik. thanks byk2 pada kawan2 yang menyokong hubungan kami dan mendoakan kami ke jinjang pelamin hingga ke akhir hayat.

NH dah makin merapu ni. maklum la duk sorang2 kat umah.

ok.. selamat menyambut tahun baru 2012 semua.

Thursday, December 29, 2011

Persiapan Kahwin : Jemputan Walimatus Urus

Assalamualaikum..

DENGAN PENUH KESYUKURAN DAN SEGALA HORMATNYA MENGUNDANG DATO'/ DATIN/ TUAN/ PUAN/ ENCIK/ CIK SEKELUARGA KE MAJLIS PERKAHWINAN SAYA & PASANGAN.

NOOR HEKMAT & MOHD ASRI

DI JEMPUT SEMUA KAWAN-KAWAN DAN JUGA KAWAN-KAWAN BLOGGER DAN YANG MENGENALI SAYA UNTUK MENYERIKAN LAGI MAJLIS.

SEMOGA KEHADIRAN KALIAN SEMUA AKAN MENYERIKAN LAGI MAJLIS KAMI SERTA DIBERKATI ALLAH S.W.T. INSYA'ALLAH

SEKIAN, TERIMA KASIH.

:: Untuk kiriman kad jemputan, sila emelkan alamat ke noormiey_99@yahoo.com






Wednesday, December 21, 2011

Persiapan Kahwin : Bekas Plastik Comel

assalamualaikum..

hehe.. tak abis2 lagi pasal goodies..
NH memang plan dari awal nak bg bekas plastik yang comel ni sebagai goodies utk tetamu masa majlis NH nanti. di sebabkan oleh kegilaan NH pada bekas-bekas plastik ni.

apa-apa pun NH cukup puas hati bila dapat deco sendiri bekas-bekas plastik yg kecil. hehe.. mcam byk je deco nya, just tampalkan riben je pun.

Persiapan Kahwin : Label untuk Paper Bag bajet

Assalamualaikum..

mesti semua bakal pengantin beli paper bag yang cantik2 kat pasaran kan. tp, NH deco sendiri kecantikan paper beg untuk tetamu nanti.

kononnya nak siap 300 goodies utk tetamu-tetamu VIP. so, NH kena siapkan deco atau label utk paper bag tu sebanyak 300. setakat hari ni, baru siapkan 100.

tah bila la nak dapat siapkan lagi 200. tinggal lagi sebulan ni. huhuu.

kat bawah ni ler rupa label paper bag utk tetamu vip NH nanti.

Persiapan Kahwin : Hadiah Tetamu lagi

assalamualaikum..

NH ni memang jenis yang rambang mata bila tgk hadiah untuk tetamu yang comel2, sebenarnya nak bg cawan kecik je tak tetamu, tp, tak dapat ideal lak nak bungkus cawan tu dengan apa. last-last NH beli sapu tangan comel ni je..

jeng3x. mana 1 kah pilihan hati NH antara 4 sapu tangan comel ni.

gambar2 ulang tayang dari entri yang lepas.










Persiapan Kahwin : Kad Jemputan Sudah Siap

assalamualaikum..

sebenarnya kad jemputan NH dh siap sebulan yang lepas, baru kali ni baru NH sempat nak update entri pasal kad kahwin.

NH tempah kad kahwin kat KandaDindaWeddingCard

encik tunang lak tak puas hati dengan design kad ni. pada awalnya NH ngan encik tunang pilih color merah chili, tp, apa yang kami dapat, merah gelap. NH yg pergi ambil sorang2. NH tak kisah pun. sib baik tak pegi ngan encik tunang, kalau x, mesti dia bising kat dalam kedai tu. NH ni, jenis yang tak kisah, janji siap n data-data penting dalam kad jemputan tu tepat.. selesai la kan.

Persiapan Kahwin : Kedai Barang Kahwin Murah

Assalamualaikum.

sekarang ni, semua entri NH bermood kan kahwin.. hehe..berkobar-kobar NH ni nak menempuh hari bersejarah tu. macam-macam mana pun, NH tetap nak wat entri pasal kahwin gak.

entri kali ni, NH nak cite kedai barang-barang murah kat Jalan Tar. tempat yang paling best untuk shopping. mcm mcm ada kan kat jalan Tar ni.

kedai Yen Riben yang terletak dalam Semua House kat tinggal bawah.

view depan kedai Yen Riben yang NH ambik dekat encik google.



motif utama NH masuk ke Yen Riben ni sebab nak beli box untuk letak kan wang hantaran n rantai tangan. ok la harga ngan kualiti box tu. lupa lak NH nak snap gambar box tu.

pusing punya pusing dalam Yen riben ni, tersangkut lak pada goodies yang comel ni.. NH beli gak sikit untuk tetamu VIP..;]








Tuesday, December 20, 2011

34 hari lagi.



tup tup tup. hari ni dah 20 disember. ohh..tinggal 34 hari lagi menuju ke hari bersejarah NH. hope semua berjalan lancar.. tengah pening2 lalat lg ni. mcm byk lg lum selesai.

SBPA

assalamualaikum.

semua staff kerajaan nak tahu pasal SBPA kan.

hehe.. NH adalah salah seorang staff kerajaan yang tak mau tahu pasal SBPA.
sebab, NH hanyalah anak tiri merangkap anak angkat kerajaan.. hauauua.. best tak title anak tiri n anak angkat tu..hehe.. tah bila la nak jadi anak kandung kerajaan.

kat opis NH pagi ni, ada taklimat pasal SBPA. NH sorang je terconggok kat tempat tak pergi dengar taklimat tu. tah la, xde perasaan n rase nak dgr pun sebab tengah berserabut. pk psl kontrak NH. tah sambung ke tidak utk tahun 2012.

hope masih ada rezki lagi utk NH kat putrajaya ni. dah tua2 ni, tak larat nak p interview2 lgi..huhu

Monday, December 19, 2011

Allah Selamatkan Saya

assalamualaikum.

mmm... 14 disember lepas, genaplah umur NH 28 tahun. huhu.. umur dah nak menjangkau 30 tahun dah, baru duk pening2 pk pasal nak kahwin. mm.. nak wat mcm mana kan, jodoh baru nak sampai. ikutkan plan ayah NH, dalam bulan ni la NH kena jadi ratu sehari. tp, encik tunang minta lanjutkan sikit. tunggu tahun baru katanya.

trima kasih bayk3 pada kawan2 NH yang wish kat fb n sms.
trima kasih juga buat encik tunang sebab belanja NH makan kfc n sebijik kek yang comel. saya sayang awak sgt2.

-comelkan kek yang NH dapat.. hehe.padahal, NH yang pilih sendiri. Encik tunang ajak NH kuar. n terus ke pkns shah alam. kononnya nak cari cincin nikah untuk dia, tp, kedai emas dah banyak tutup kat pkns time tu. so, terus encik tunang tarik NH masuk kedai kek. hehe.. apa lagi, pilih mengikut kesedapan mata NH memandang la kan.

mm.. NH tak paksa encik tunang belikan tau. encik tunang dengan rela hati belanja NH.. hehe.. thanks ye encik tunang.;]

Friday, December 16, 2011

Jangan Disoal Kesusahan Orang

kadang-kadang, hidup atas muka bumi ciptaan yang Esa ni, kita akan lalui kesenangan dan kesusahan. bagi NH kesusahan tu, untuk menguji kesabaran diri seseorang. mungkin, selepas kita berjaya menangani kesusahan dengan baik, mungkin akan ada kesenangan yang berlipat kali ganda di hadapan kita nanti.

so, dalam hidup ni, jangan terlalu bangga atau riak dengan kesenangan yang kita kecapi. bersyukur lah dengan apa yang dimiliki. dan jangan sesekali menyoal siasat kesusahan orang di sekeliling kita. walaupun kita nampak di depan mata kepala kita sendiri, kalau rasa mahu membantu, bantulah dengan keikhlasan yang tulus.

jika seseorang dalam kesusahan, kita bantu lah apa yang patut. jangan sesekali menyoal itu dan ini. jangan buat seseorang itu merasa semakin tertekan dengan kesusahan yang di alaminya. jangan tambah kan beban kesusahan orang. yess..kadang2, itu semua kita rasa seperti mengambil berat, sebab tu lah kita menyoal pelbagai benda.

biarkan seseorang itu meluahkan dulu segala kesusahan yang di alami. sebaik baiknya kita perlu menjadi pendengar yang setia. apabila seseorang itu dah rase tenang, baru lah kita cuba untuk beri pendapat.

kesimpulan nya, perlu lah jaga hati seseorang itu.

NH seboleh mungkin tidak mahu mengambil tahu hal-hal orang sekeliling yang dalam kesusahan.

** pssst.. macam lah NH ni tak pernah menyebok kan. saje je wat entri ni. menghabiskan masa yang singkat ini.
sekarang, NH dah tak cukup masa nak update blog.

Monday, December 12, 2011

Persiapan Kahwin : Semua House

assalamualaikum..

mmmm.. NH masih lagi mau cite pasal persediaan kahwin NH. tak kira la, nak wat gak entri pasal persediaan ni. mm.. masih cerita hujung minggu yang lepas. cite kejadian n benda yang NH lakukan kat jalan tar.

memang kali ni, fokus nak cari barang kat Semua House je. memang puas hati la kat sini. semua barang yang NH nak ada. murah tu memang murah la kalu nak bandingkan dengan Nilai 3. nasib baik la, niat hati NH, just nak beli barang-barang utk big day nanti kat area Kl je.

memang berbaloi la jugak beli barang kat semua house ni. kena rajin menjelajah. kat ground floor ni, ada 2 kedai yang jual barang kahwin yang NH jumpa. antara 2 2 kedai ni, memang ada perpezaan harga.

pastu, kena buat muka tak malu sikit time bayar barang tu. buat la edisi tawar menawar. NH, memang dengan selamba nya tawar harga dengan tokey cina tu.. hehe

- ni ler rupe semua house. mcm2 kedai ada dlm ni. majoritinya kedai2 untuk bakal pengantin. ambik gambar ni dr encik google.

Persiapan Kahwin : Jalan Tuanku Abdul Rahman

assalamualaikum

cerita jalan tuanku abdul rahman ni dah lama lepas. tapi, NH nak cite gak. NH g ahad lepas, dengan kawan seangkatan NH, cik ana. sib baik cik ana sudi menemani NH utk mencari saki baki barang-barang utk kenduri NH nanti.

tujuan utama, nak ke semua house, sebab ramai kawan-kawan suggest cari barang-barang kawin kat situ. NH nak cari box utk letakkan duit hantaran n barang masa batalkan air sembahyang. nasib baik semua misi berjaya.

misi yang belum berjaya lagi, bunga2 utk dego box2 tu n kasut. next month la kasut n bunga2 ni..huhu.. tinggal lagi 30 hari ++. risau + mcm2 rase.

kat Jalan Tuanku Abdul Rahman ni, NH tertarik dengan kedai Muaz textile. murah2 barang kat situ. barang utama kat kedai Muaz textile ni, adalah tudung. harga tudung semurah rm 2.80.

NH tersangkut gak barang kat Muaz textile ni. NH beli veil pengantin. sebab berbeza sangat-sangat harga dengan kedai-kedai lain kat arkib Jalan Tar ni. tp, hati-hati, dekat Muaz textile ni ramai orang, so, byak barang-barang yg rosak. pilih elok2. jangan terbeli brang yang rosak ye.

gambar kedai Muaz Textile.

Thursday, December 1, 2011

Majlis Perkahwinan Azmalaili & Kamarul Azmin

assalamualaikum.

NH sempat juga meluangkan masa pergi ke majlis perkahwinan kawan sekolah NH dulu, ex-smtm, Norazmalaili dan pasangan. Nh pergi awal, pengantin lum bersiap lagi, so, Nh tak sempat nak bergambar dengan pengantin..




-kad jemputan lili n goodies dr lili.

Majlis Perkahwinan RosAmira & Azrul Hisham

assalamualaikum.

cuti hujung minggu + cuti awal muharram lepas, NH berkesempatan balik kampung.
tujuan utama, untuk menyelesaikan segala benda utk majlis NH nanti.

musim cuti sekolah pun dah bermula, so, menjadi kebiasaan la, ramai orang yang akan melangsungkan perkahwinan masa cuti sekolah ni. NH pun dapat lebih dari 10 jemputan dari kawan-kawan melalui Fb.

NH juga sempat ke kenduri kawan sekolah menengah, ROs Amira & Azrul Hisyam. kedua-dua ni, kawan NH. tp, NH dah pegi lewat, pengantin dah tukar baju biasa, tak sempat bergambar pun.

gambar kat bawah ni lah rosAmira. sori mira, NH ambil gambar kat fb awak. tah bila la mira ni nak update gambar majlis kahwin dia kat fb.


ni pula gambar pelamin RosAmira. pelamin je NH sempat snap..;]

Majlis Perkahwinan Nurul Huda Kamaruzzaman

assalamualaikum...

cuti umum awal muharram lepas, NH sempat balik kampung n sempat pergi kenduri perkahwinan kawan-kawan sekolah dulu.

kenduri perkahwinan nurul huda kamaruzzaman dan pasangan di kampung amer, besut.

bulan 12 sudah

assalamualaikum..

tup tup, pejam celik pejam celik dah masuk bulan 12 dan 2011 akan berakhir.
bermakna tinggal 55 hari untuk NH menyiapkan segala persiapan.
kepala otak skrg ni, duk pk pasal big day tu je. kerja kat opis pun dah jadi carca marba da.

hope, semua berjalan lancar.
NH rase macam semua benda blum selesai lg. mcm dah takleh nak pk apa2 dah.

hujung2 tahun ni pun, membuat NH lagi penat utk pk status kerja NH skrg ni.
minta kije baru yg tetap pun, lum dpt2 lg..harap2 sebelum hujung bulan ni, ada good news.