Monday, September 26, 2011

Tujuh kalimat

1.Bismillahirrahmanirrahiim :)
Setiap hendak melakukan sesuatu.

2.Alhamdulillah :)
Setiap habis melakukan sesuatu.

3.Astaghfirullah :)
jika melakukan sesuatu yg buruk.

4.Insya Allah :)
jika ingin melakukan sesuatu pada masa yang akan datang.

5.Laa hawla walaaquwwata illaah billaah :)
bila tidak bisa melakukan sesuatu yang agak berat/melihat hal yang buruk.

6.Innalillahi wainna ilaihi rojiun :)
jika melihat/menghadapi musibah.

7.Lailaha illallah :)
bacalah siang & malam sebanyak2nya.

Friday, September 23, 2011

Jamuan Raya Bpm

assalamualaikum..

jamuan raya kat opis NH tahun ni sangat2 la meriah. kitorang di bahagikan mengikut Zon negeri kelahiran. dan perlu menyediakan makanan mengikut tema. kumpulan Nh iaitu Zon timur kena sediakan makanan berasakan pulut.

layan je la gambar-gambar sepanjang jamuan raya tu..;]















Wednesday, September 21, 2011

Baby Amir & Nurul

Nh berkesempatan melawat kawan unikl bersalin kat hospital annur bangi. Nurul dan Amir. dua dua kwan masa belajar. diorg bertemu jodoh 1 kelas.;]

dah selamat melahirkan baby boy seberat 3.75kg.. nurul kena operated. besarkan baby nye. Amir Ghazi bin Shahrul Amir

Majlis perkahwinan Ifah

Assalamualaikum...

NH berkesempatan attend majlis kenduri kawin kawan opis Nh kat ulu bendul n9. wah.. meriah gak majlis Iffah ni. color baju iffah pun, nak sama dengan baju yg NH dah tempah utk majlis NH nanti..;]





Tuesday, September 20, 2011

Jamuan Raya Unit

hanya mampu mengupload gamba sahaja..;]





























Monday, September 12, 2011

ahli baru keluarga kami

assalamualaikum...

NH dapat anak buah baru lagi.. kali ni, dapat hero lagi. muhammad seif uzair bin mohd rushdan..

sonok lak ada baby kat rumah. hari2 rase macam nak balik awal dr opis.;]

Thursday, September 8, 2011

open house Kpm

assalamualaikum...

semalam, 7 september. KPm dah buat open house. ape lagi, NH dgn opismate g serang la.
memang mcm2 juadah la yang terhidang depan mata.
menu utama yang NH serang, lemang dan rendang. tahun ni, raya kat kampung, Nh tak jumpe rendang lg.. makan lemang + rendang sepuasnya. Nh dah tak heran ngan menu lain dah.. hehe.. memang melayan la diet2 semua.. sebulan, bulan syawal ni, memang untuk menambahkan lagi berat badan yang telah sedia berat ni.

bergambar sebelum menyerang hidangan. tengah tunggu ketibaan tetamu2 vip. PM, TPM n menteri3 yang sewaktu dengannya. Nh tak dapat tgk PM pun sebab duk jauh ngan khemah VIP.

Tuesday, September 6, 2011

ole-ole dari Langkawi

assalamualaikum....

NH sebenarnya tak de ideal nak wat entri di bulan syawal ni.. huhu..
ape-ape pun, Nh dapat ole-ole dari kawan opis yang balik beraya ke langkawi..
taraaaaaaaaaaaaaa... dapat satu bungkus coklat daim.. nyummm nyummm!!!!

4 september 2011

Assalamualaikum...

4 september, NH dah selamat sampai di KL. lama btul perjalanan. jalan machang ke kuala krai, sesak teruk, sampaikan bas tak bergerak2.. NH rase mcm dah lama tak nek bas. huhu.. best gak ek, bila dapat nek bas.

kul 7.30am, NH selamat sampai di hentian putra bas terus ke putrajaya dah abih tiketnya. sedih, sebab rase mcm cepat sangat meninggalkan kampung halaman.


hari ni juga, birthday encik tunang.. selamat ulang tahun kelahiran ye encik Asri. semoga di murahkan rezki n di panjangkan umur n dipanjangkan jodoh kita..

mmm... NH sempat belikan 1 slice kek chocolate je untk encik tunang. tak sempat nak belikan hadiah..hehe.. bajet dah abis da utk raya...


- kek untuk encik tunang.

cerita 5 syawal

assalamualaikum....

cepat je masa berlalu, hari ni dah 5 syawal. malam nanti, NH dah kena bertolak balik putrajaya. rase macam baru je jejakkan kaki kat kampung. syawal tahun ni, NH memang tak meluangkan masa untk beraya n berjalan ke rumah kawan-kawan sebab NH tidak membawa pulang si puteh. NH duk membuat tahi mata kat rumah je..hehe...

hari ni, baru la NH ada semangat sikit nak kuar jejalan. NH minta ayah NH hantarkan NH ke rumah kakak sulung NH di pasir puteh. sebenarnya, ada misi besar untuk ke pasir puteh ni.. huhuhu...

apa-apa pun. anak saudara NH, ayyub darwisy, perlu di utamakan.. nati dah balik putrajaya, mesti NH rindu bangat sama ini budak kecik. dah masuk 3 tahun umur nya, dah banyak bercakap. mcm3 yang di bebelkannya.


gambar kat atas tu, di hari kejadian. ayyub tak berbaju, just ber'pampers' je, sebab dia x mau pakai baju. dengan tak berbaju nya ayyub ikut NH masuk ke 'butik' n KFC. NH tak sempat nak ambik gambar masa kat 'butik' sebab NH tengah nervous nak cari baju untuk big day nanti. alhamdullillah, kat butik yang akak NH bawakan ni, ada baju size XL n color yang encik tunang nak kan.. time tu, hati melonjak gembira, tak sempat nak snap-snap gambar da..huhuu.

1 je NH tak puas hati ngan design baju pengantin zaman sekrang, semua jenis baju, berkain nipis, so, NH kena cari sendiri inner kat dalam atau NH kena tempah baju mini kurung dari kain satin warna lebih kurang dengan baju kat butik tu. tah bila la NH dapat g nagoya untuk shopping kain satin tu..huhu.. masalah jugak tu kan.. mmm.. apa2 pun, bab baju pengantin, mini pelamin n hiasan dalam bilik. sudah settle, sudah di bayar depositnya.. done!!


kat bawah ni, aksi-aksi anak-anak saudara NH semasa menemani NH.. ;]