Wednesday, January 12, 2011

CintA 3 SukU



novel ni? best bangat..huhu..CInta 3 suku.. memang best sangat3, sampai saya ter bayang yang heroin nya comel sgt3 mcam pelakon Sharifah Amani..:]..Kelakar sebenarnya. Banyak dialog kelakar. Cerita pun ringan.. memang tak rugi saya buat novel ni sebagai koleksi peribadi..

Friday, January 7, 2011

Sayang Kak Finaz

huhuhuhu... ayat bodek kan..sayang kat Kak Finaz.. nak bodek lg ni, sebab kak Finaz memahami hobi saya.. jeng3x..mcm suspen je kan, bukannya ape, tetibe je kak Finaz terperasan saya duk asyik layan novel je kat opis, maklum la, byk sgt kije nak kena buatkan, sampaikan sempat layan novel kat opis...hahahhaha.. (gelak jahat).
tetibe je kak Finaz singgah kat meja saya, sembang pasal novel. rupanya kak Finaz dah lama duk layan novel online kat penulisan2u.blogspot tu. sampaikan kak Finaz beli gak novel keluaran kaki novel penulis Hanni Ramsul. ape lg, saya pun teruja la kan, thanks sangat kat Kak Finaz sebab kasi pinjam novel Pergilah Air Mata dan Biarlah Ym berbicara, 2 2 novel ni, hasil karya Hanni Ramsul. pergilah Air mata tu. dalam masa 24 jam saya sempat abiskan, walaupun page die mencecah 850. best punya psl, sanggup mengadap novel je kan. Biarlah Ym Berbicara baru je sempat layan kat page 20..rehat kang, saya nak layan sampai abis..:]


Wednesday, January 5, 2011

Rindu Kamu

semalam, tetiba rasa rindu kat someone..
huhu... rindu kat budak nemok... amalina natasya..
dah besar dah anak sedara saya yang sorang ni.
rasa macam dah lama tak g layan karenah dia.
2011 ni, amalina dah masuk 6 tahun, dah sekolah dah.
sekolah tadika kemas.. mcm mana la agaknya dia kat sekolah ek.
tahun lepas, dia sekolah tadika chinese, asyik kena buli je.
hope tahun ni, dia heppi bile g sekolah.
cepat3 belajar membace ye amalina..:]






Monday, January 3, 2011

Kalau Berpacaran - Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali n Altimet

Sohaimi Mior Hassan
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang



Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Ulang korus

Altimet
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

Ulang korus 2x


tasek shah alam bersama ABC Fradoo

Ini cerita ahad lepas, lepak-lepak kat tasek shah alam ngan lidawati sampai menikmati kelazatan ABC Fradoo Seksyen 2... hehe. saje je nak mendamaikan hati n otak..tu yang g lepak kat tasek, best kan bersantai kat sini petang2..
saya tapau ABC fradoo, sambil3 cuci mata tgk tasek, saya menikmati kesejukan ABC fradoo..nyum3..sedap..:]


kat atas ni ler rupa ABC Fradoo yang sudah siap d tapau.. gamba dr google je, tak sempat nak snap gamba pun..hehe



ABC Fradoo yang terletak di medan selera seksyen 2 shah alam. medan selera ni berdekatan ngan KFC.

selamat datang 2011

selamat datang 2011...
terlambat update entri utk 2011..
huhu...1st time dalam hidup saya p tunggu bunga api utk countdown tahun baru. macam kelakar lak, tp, takpe la kan utk tambah pengalaman hidup. saya dgn lidawati pergi i city shah alam nak sambut ambang tahun baru beramai2 dgn umat manusia..hehe..
kul 8.30 saya n lida dah terpacak kat i city, kitorang g awal2 sbb nak elakkan jem. huh..kena rm10, mcm mahal seh, rm10 utk 2 org, tp, xpe la kan sekali je utk setahun, hehe..pembaziran berlaku sebenarnya ni.

sambutan ambang tahun baru ni, d anjur kan oleh tv3 n majlis perbandaran shah alam, akan d rasmikan oleh menteri besar selangor. lida berkobar2 nak tgk artis wat konsert.. kitorang jalan2 n ambik gamba sikit3 je, sebb dah tak larat nak jejalan, maklum ler, siang tu, kitorang dah pusing KL, time square, plaza sungai wang, sogo n sekitar jalan TAR, tak ambik gamba pun mase pusing3 kl ni sebab duk sebok menhabiskan pulus..huhuhu..

frust gak sebenarnya mai lepak awal2 kat sini.. konsert tak best, ade 2 ore artis je, aris ariwatan n elyana, syamsul ghau ghau jadi pengacara persembahan... cukup2 frust ok, kalau la, saya tunggu je sambut tahun baru kat dataran merdeka, mesti lagi best kan, nak wat mcm mn, dh terpacak kat i city ni awal2 lg. mmg banyak persembahan dr mcm2 kaum la, ade tarian naga, ada nyayian dr jawa n mcm2 lg, mmg duk kira brape kali menguap la kan ngan lida..huhuu..

nasib baik la, lepas je detik 12.01 am, bunga api berdentam dentum..banyak sgt, n lama, seronok sgt tgk bunga api jatuh atas kepala..:]
kira nye, berbaloi gak la kan saya duk bersila kat atas lantai tu..hehe..

tak leh balik awal2, jalan jem teruk, mmg beribu ribu la orang yg datang countdown kat i city ni, kul 2 pg baru saya sampai umah.. :]..
thanks utk lida sbb ajak saya countdown tahun 2011 ni, akan saya simpan kenangan countdown ni.

Saturday, January 1, 2011

selamat tinggal 2010

dah masuk tahun baru kan, saya baru dpt update encik blog hari ni n jam ini.. sakit tul hati ngan encik brokband saya ni..asyik slow je, tak leh nak buka blog pun dr ptg smlm..huhu.. ni baru dpt buka..dh terlewat utk update pasal tahun 2010..
ok la..sebenarnya nak cite, ape yg terjadi sepanjang 2010 dlm hidup saya..:)

awal januari - masih bekerja d takaful malaysia, kerani data entry je.

18 januari - start kije kat kementerian pelajaran malaysia, sebagai staff kontrak je. xpe la kontrak pun, janji, kena ngan bidang yang d pelajari..

raya puasa - sehari sebelum raya, 1st time pegi rumah encik ayie.

25 oktober - genap 3 tahun ngan encik ayie.

10 nevember - khabar3 angin menyatakan kontrak kije tak d sambung..huhu..lepas ni, kena la gigih mencari kije lain lak.

21 november - tetibe je dalam hati saya tak de taman..huhuuhu..terputus sudah ngan encik ayie..kembali solo..

30 disember - alhamdulillah, saya masih ade rezki lg kat kpm putrajaya, kontrak kije dpt d sambung..:] senyum sampai telinga.

31 disember - 9 mlm, lepak kat i city ngan sahabat saya, lidawati.. nak sambut ambang tahun baru 2011 la kan..best,dpt tgk bunga api kat atas kepala..