Wednesday, January 18, 2012

Persiapan Kahwin :Gubahan Hantaran

assalamualaikum..

kakak Nh dah siapkan semua gubahan barang hantaran utk bakal suami NH. trima kasih byk2.

hehe.. 1 gambar je la NH letak ye, banyak2 kan, basi lak..

lepas majlis nanti, NH letak semua 11 dulang tu ye..;]

Persiapan Kahwin : Gubahan akad nikah

assalamualaikum..

gubahan untuk akad nikah ni la satu satunya hasil air tangan NH.. hehe.. hasil sepenuhnya ye dr NH..

ni utk letak barang time batalkan air sembahyang n duit hantaran.
so, ni dr encik tunang utk NH la. tp, disebabkan NH nak puaskan hati sendiri, tu yg NH gubah sendiri.

ape macam? ade kreatif x? hahaha.. hasil belajar buat bunga creap dengan Yani a.k.a iryani alias.

mcm mcm mana pun, belasah la labu, janji ade rupa gubahan utk majlis kawin kan.

Persiapan Kahwin : Cincin Encik Tunang

assalamualaikum..

sebenarnya dah lama NH beli cincin kahwin untk encik tunang. baru kali ni sempat nak wat entri.

suka sangat NH sebab boleh berjimat lg.. hehe.. NH bajet harga cincin encik tunang ni dalam 500 ++..

dalam masa 1 hari je NH survey, abih semua kedai emas n kedai2 yg jual cincin kat area puchong, NH p ngan encik tunang, tak de 1 pun yg dia berkenan.

last2, NH ngan dia g shah alam, cari kat PKNS. tp, semua design hancur. uwa... dah frust dah rase time tu, susah nya nak jumpe design yg encik tunang berkenan. dah la time tu pergi lepas NH abih kije, dengan baju opis bagai la NH ni.

tup2, NH ajak encik tunang singgah carefour shah alam kat seksyen bape tah yg dekat ngan uptown shah alam tu. niat nak berjalan jalan je. last2 jumpe kedai emas makcik ni yang baru buka 10 hari. ape lg, banyak la design cincin baru2 yang cantik2.. waahh.. harga pun byk jimat daa.. banyak untung bajet kawin NH kali ni..
thanks ye encik tunang kerana memahami n tidak demand.

cincin silver permata warna merah. serius cantik gile..

lepas selesai majlis, NH uploadkan gambar cincin tu ye.

Persiapan Kahwin : Bunga Kertas Creap

assalamualaikum..

NH tengah berusaha siapkan bunga Creap ni utk hiasan meja makan beradab n hias apa yang patut.

aiskrim baba - pengkalan kubor

assalamualaikum..

NH wat entri ni utk tunjuk ais krim baba je.. ais krim baba ni ada kat pengkalan kubor n rantau panjang kelantan. kalau p sana, wajib cari ini aiskrim.. bestt utk menyejukkan tekak..;]

6 hari lagi

tinggal 6 hari lagi utk NH bertukar status dr single ke double.. hehe..

tak sempat lagi nak g opis utk jemput big2 bos. hari ni duk umah utk siapkan segala galanya n kemas barang2 utk bawa balik ke kampung esok malam.

hope semua nya selamat.
doakan NH ye kawan2.

hope esok sempat ke opis untk send invitation pada big2 bos,..:]

Buah susu

assalamualaikum..

buah susu ni dah lama NH cari sebab masa kecik2 dlu je dapat makan.
thanks pada kawan NH, ana zuliana sebab bagi NH buah susu.
NH pun tak pasti, apa nama saintifik utk buah susu ni..

Tuesday, January 17, 2012

Persiapan Kahwin : Bunga Tangan

Assalamualaikum...

dah lama sangat2 NH tak sempat update kat sini. ye la, skrg dah tak kije kat opis, huhu..
ape2 pun, NH nak update gak pasal persiapan perkahwinan NH.

bunga tangan, NH minta tolong tauke restoran tempat NH kije buatkan, Yani. NH nak bg duit utk Yani beli bahan, last2, Yani n husband dia banje. rezki kahwin NH. hehe..
Thanks byk2 ye Yani, sangat cantik bunga ni.:]


Tuesday, January 10, 2012

14 hari lagi

lagi 14 hari.

ya Allah, mcm2 rase skrg ni.

Rase yang paling kerap muncul. adalah rasa kelam kabut kalut malut.
rasa mcm byk lg bende tak settle.

doakan semua nya berjalan lancar ye kawan2..
doakan yang terbaik utk NH ye.

Tuesday, January 3, 2012

Penganggur lagi ke?

assalamualaikum.

1st entri di tahun baru, entri yg memilukan hati.
2012, NH kehilangan kije lagi. huhu..
tak tau la mcm mana status kije NH kat Kpm tu. tiada hitam putih.
tak dapat apa2 surat menyatakan sambung kontrak atau di tamatkan terus.

so, NH dapt news, tunggu hingga next month. parahnya. sampai kena tunggu sebulan baru boleh tau status kije. amat sedihkan.

nasib baik la NH tak jadi pengganggur sepenuh masa. ada gak kije yang leh bantu NH nak sara hidup. n utk wat preperation ukt big day nanti.

skrg dah kije full time kat restoran. amat2 la penat. dr tghri sampai ke malam. tp, berat badan tak susut pun.. huahuaauaaa...

harap2, ada rezki yg lebih lg utk NH lepas ni.
next month kene usaha gigih mencari kije baru. nak cari sekrang, takut tak dpt cuti utk majlis kahwin nanti. so.. kena la bertahan kije kat restoran tu dulu.