Tuesday, September 6, 2011

cerita 5 syawal

assalamualaikum....

cepat je masa berlalu, hari ni dah 5 syawal. malam nanti, NH dah kena bertolak balik putrajaya. rase macam baru je jejakkan kaki kat kampung. syawal tahun ni, NH memang tak meluangkan masa untk beraya n berjalan ke rumah kawan-kawan sebab NH tidak membawa pulang si puteh. NH duk membuat tahi mata kat rumah je..hehe...

hari ni, baru la NH ada semangat sikit nak kuar jejalan. NH minta ayah NH hantarkan NH ke rumah kakak sulung NH di pasir puteh. sebenarnya, ada misi besar untuk ke pasir puteh ni.. huhuhu...

apa-apa pun. anak saudara NH, ayyub darwisy, perlu di utamakan.. nati dah balik putrajaya, mesti NH rindu bangat sama ini budak kecik. dah masuk 3 tahun umur nya, dah banyak bercakap. mcm3 yang di bebelkannya.


gambar kat atas tu, di hari kejadian. ayyub tak berbaju, just ber'pampers' je, sebab dia x mau pakai baju. dengan tak berbaju nya ayyub ikut NH masuk ke 'butik' n KFC. NH tak sempat nak ambik gambar masa kat 'butik' sebab NH tengah nervous nak cari baju untuk big day nanti. alhamdullillah, kat butik yang akak NH bawakan ni, ada baju size XL n color yang encik tunang nak kan.. time tu, hati melonjak gembira, tak sempat nak snap-snap gambar da..huhuu.

1 je NH tak puas hati ngan design baju pengantin zaman sekrang, semua jenis baju, berkain nipis, so, NH kena cari sendiri inner kat dalam atau NH kena tempah baju mini kurung dari kain satin warna lebih kurang dengan baju kat butik tu. tah bila la NH dapat g nagoya untuk shopping kain satin tu..huhu.. masalah jugak tu kan.. mmm.. apa2 pun, bab baju pengantin, mini pelamin n hiasan dalam bilik. sudah settle, sudah di bayar depositnya.. done!!


kat bawah ni, aksi-aksi anak-anak saudara NH semasa menemani NH.. ;]


No comments:

Post a Comment