Wednesday, November 23, 2011

AidilAdha 2011

assalamualaikum...

aidiladha dah lama meninggalkan kita. hari ni baru la NH sempat untuk mencoretkan sesuatu tentang aidiladha yang lepas. orang-orang malaysia yang pergi menunaikan haji pun sudah selamat tiba di tanahair kan.

sebenarnya, 2 tahu sebelum ni, NH tak balik kampung pun utk sambut aidiladha di sebabkan oleh tuntutan kerja n masa. alhamdulillah, tahun ni, NH sempat menjenguk kampung halaman walaupun tidak menunaikan ibadah korban.

saudara mara terdekat NH pun tak de yang buat korban tahun ni. so, NH memang tak makan daging kordan n tengok lembu kena sembelih pun.
balik kampung just berkumpul adik beradik. seronok sangat sebab 1st time bawa balik anak sausara baru ke kampung. kitorang adik beradik pun sempat meeting untuk big day NH nanti.
sempat juga bershopping di rantau panjang. My ma dah beli brang2 untuk kenduri NH nanti. rasa mcm tak sabar nak menunggu detik Januari 2012 nanti.

- anak saudara baru NH, uzair dengan ayyub.. aidiladha kali ni, NH tak sempat nak snap gamba banyak2 sebab, kepala NH tengah pening memikirkan utk big day nanti. baju utk akad nikah pun, NH tak sempat p hanta umah tukang jahit sebab tukang jahit tak de kat umah. hope, next month bleh balik kampung lagi.

No comments:

Post a Comment