Pages

Tuesday, June 12, 2012

Persiapan Kahwin : Paper Bag bajet

assalamualaikum ...

mood untuk update entri pasal persiapan kahwin telah kembali. walaupun sudah hampir 5 bulan memegang title Puan..

NH nak cite pasal goodies bag murah. untuk bakal2 pengantin yang mahu save bajet atau bajet kecik macam NH, boleh la guna cara NH buat hadiah untuk tetamu yang datang.

NH just beli beg kertas coklat yang biasa digunakan oleh peniaga-peniaga kuih atau pisang goreng je. memang jimat sangat. harga utk 100 keping hanya rm3.20. murah kan? NH beli kat mydin je.
pastu, NH hias la sikit ngan dolly paper color putih n riben..:)


paper beg ni memang agak tahan lasak. sib baik la ramai yang sudi menolong NH siapkan paper bag ni.:)

13 comments:

  1. brg yg murah tak semestinye tak cntik...terpulang pd tgn yg menggubah...(;

    ReplyDelete
  2. sib baik ramai askar yg menolong siapkan bende2 ni semua..:)

    ReplyDelete
  3. etas etassa: dolly paper ni senang nak dpt kat kedai jual barang2 bakery.:)

    ReplyDelete
  4. comeL! murah ek..skang since rmai yg pkai brown paper nih as door gift, harge die pon da naek sket. awk beLI kt mydin ek??nak cr gk La =)

    BTW, saye br foLLow awak.free, visit/foLLow La ye
    sya-orked.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. hi, bleh tanye tak, saya pun beli kt mydin brown paper nie.saiz 5s, tp cam kecik n kurus jek.awk beli saiz nie ke??

    ReplyDelete
  6. orked violet: murah je. untuk majlis bajet, bleh la guna ini paper bag..hehe. saya beli kat mydin je. rm3.50 1 paket ade 100.

    Nurul Ashikin: saya beli kat mydin. ye, size 5s.

    ReplyDelete
  7. dolly paper nie pun beli kat mydin ke?brape erk?
    TQ sharing. boleh bantu yg lain utk idea doorgift :)

    ReplyDelete
  8. Miz D; thanks.. untk majlis yg bajet kecik mcm saya.

    Mymaryjane: tahun lepas, kat mydin xde jual lg dollypaper tu. saya beli kat kedai jual barangan buat roti n kek

    ReplyDelete
  9. tq, i loike the idea. cute~ ^^
    pastu dlm bag tu letak apa?
    tgh pk apa yg sesuai ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TiMmiE : byk juga brang2 yg saya letak.
      lupa nak snapkan gambar isinya.
      bekas plastik kecil..leh refer entri ni http://noorhekmat.blogspot.com/2011/12/persiapan-kahwin-bekas-plastik-comel.html

      sapu tangan : leh refer sini http://noorhekmat.blogspot.com/2011/12/persiapan-kahwin-hadiah-tetamu-lagi.html

      Delete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete