Monday, November 8, 2010

bunga raya

bunga raya = bunga kebangsaan ..
wahhh..semangat 1malaysia entri saya kali ni..
hehhe..sebenarnya nak cite, saya dgn kawan saya lidawati, g lepak kat taman bunga raya kat dataran shah alam..

yang best nya, kawan saya dah duduk shah alam dah bertahun tahun, tp tak tau pun kewujudan taman bunga raya ni..hehe...
sebenarnya, saya pun terkejut dgn kewujudan taman bunga raya area dataran shah alam dan berdekatan masjid besar shah alam ni. taman bunga raya ni, dah terbengkalai, dah tak byk pokok bunga raya yang wujud, byk daun2 kering yang berterbangan, dah byk pokok pokok bunga raya yang mati, kolam pun, air dah berkarat n berlumut. ikan pun dah mati agaknya. maknanya, tak de sapa yang ambik peduli dengan kewujudan taman bunga raya ni, tp, ramai gak muda mudi melepak n beriadah kat taman ni, termasuk la saya dgn lidawati..hehe, saya beriadah sambil berposing. nanti saya letak ye gamba kat sini, lum tranfer dr hp lg. lupa nak cri kabel.

sedih gak bila saya tgk keadaan taman bunga raya ni, mungkin pembinaan tempat ni makan kos yang byk kan, tp di sia2 kan mcm tu je, mana la hilangnya pihak yang bertangungjawab ni...hehhee..membebel lak ...

sebelum lepak kat taman bunga raya ni, saya dgn lidawati dah pergi cuci mata kat PKNS n SACC...ambik mood d hari ahad..hujung minggu ni, saya memang lepak umah lidawati d seksyen 6 shah alam...ehhehe..tak de tempat nak d tuju.









# mood, masih touching ngan 'si dia'.

No comments:

Post a Comment