Wednesday, November 3, 2010

tag dari cik jee macey

25 perkara tentang saya yang di tag oleh kawan, (cik jee macey)...:]

my real name is noor hekmat bt hashim..masa sekolah rendah dulu, kwn2 sll kate..owh nama macam budak lelaki..but i'm proud with my name..ayah yg letak tau..mst la bangge..;p

sy ade 1 abg..3 kakak..dn 1 adik. saya sempat rasa jadi anak bongsu 8 tahun je..hehe..akhir tahun darjah 2, saya dapat adik pompuan...;p

aslnye saya di besut terengganu..saya lebih byk kelantanies hehe..sebab mak saya org kelate, semua ore besut speaking kelate, tu yg kelate kuat dlm jiwa....

i have diploma in Information Technology...mase tu blaja kt kptm kota bharu..skrg dah dpt bachelor (hons) information technology in e-commerce with multimedia from Universiti Kuala Lumpur...

sy pernah bekerja sbg penolong pegawai penyelidik (sambilan) di kementerian kesihatan for 3 months, pelatih at spike kl - skali techonology Sdn Bhd selama 3 bulan, crew kat restoran pizza hut sentul..lepas tu, saya kerja sebagai pekerja khidmat singkat (PKS - kontrak) di Institut Pendidikan Guru Malaysia kampus Sultan Mizan selama 6 bulan, sy juga pernah bekerja di Takaful Malaysia as a account clerk selama 4 bulan .. lepas tu, saya bekerja sebagai Pegawai Teknologi Maklumat (kontrak) kat Kementerian Pelajaran malaysia... mmm..asyik kontrak je kan jawatan saya, tah bile la nak dpt kerja tetap ni. byk lak tu duk bertukar ganti kerja.

sy tak suka sgt berambut panjang, cukup sekadar paras bahu...

ayah dan abg saya masih sihat. walaupun dah berumur 60 tahun, ayah masih larat drive sorang3 dr besut ke kl..:]....

sy sgt suke memasak dan sgt suke mkn.. sy sgt suka buat puding..sebab tu la badan setiasa bulat..kiki..

actually sy sgt tidak penyabar orgnye..memang seorang yang byk berckp, maksud terlalu peramah..hehe...

sy juga seorang yg sgt setia pd kekasih sy..sy belom pernah curang walau sekalipon..

sy tidak punye ramai kawan..boleh dibilang dgn jari..sy hanye berkawan dgn org yg betol2 ikhlas dgn sy..

style sy..sy akn menjauhkn diri sedikit demi sedikit jika sy tahu ade kawan yg cube menikam sy dari belakang..

dulu sy hnye suke warna hitam dan biru yg gelap...skrg sy sudah mula suke bermacam warna..

sy sygkn kanak2..sgt2..

mak dan abah sy adalah sumber inspirasi sy...

bile sy marah..sy akan membebel sepuas hati, kadang2 mengamok gak..hehe.memang tak leh nak kontrol tahap kemarahan..

sy suke kn kecantikan dan fashion..sgt2 gile bershopping..

sy juga sukekan kekemasan..tak suke sepah2..

sy tak cerewet org nye dan semua nye boleh, janji sedap mata memandang..

di wajah sy ada tahi lalat kat hidung, makin membesar rase nye..tp sy mahu buang..tp takut sakit..hehehe

niat dihati mahu smbung study..insyallah tahun 2011 atau 2012..

sy tak suke tgk org yg kuku pnjg..tp sy tak boleh kuku panjang..tak selese..

i tak suka make up..memang tak pandai make up, just ade bedak muka n pelembab bibir..

skrg sy sdg mengumpul baju baju kurung yg cntik..nk penuhkn almari..hehehe

skrg sy sgt rindukn mak sy dan anak buah saya yang kecik tu. ayubn..sy rs nk blik kg je..hehehe..tp jauh.:[

3 comments:

  1. nk blk ke?bkn ke ct sdah abis ka?jeng3

    ReplyDelete
  2. kak nor ku syg...kak noor jgn copy bulat2..hehehe..kak noor tulis je ape2 yg berkaitan dgn diri kak noor..hehehehe..ape2 pon tak pe..

    ReplyDelete
  3. mimi: balik dlm mimpi.

    jee: hahaha..tak paham sebenarnya. tp, xde entr yg nak d post..copy paste aje la..hahahhaa

    ReplyDelete