Monday, December 27, 2010

Hantu KakLimah Balik Rumah

Khamis lepas, saya cuti rehat, mau berfoya foya dengan budak kecik..
kecik la sgt kan. adik saya, dtg dr kampung, ape lg..meronda ronda ngan dia a..
menghabiskan masa d hari bekerja, sangat seronok..hehe.. lapang je jalan raya kan..

kitorang jalan3 kat puchong je, lepaking kat IOI mall puchong, abiskan masa ngan window shopping n layan muvie... tiket rm6 je kat ioi mall ni, terkejut gak, sebab, kat alamanda rm10, padahal GSC, wayang yg sama... compius ni. nape murah sgt ek..
fuhhhh...lega, akhirnya saya berjaya mendapatkan tiket untuk cite Hantu KakLimah Balik Rumah, sebelum ni, dah 2x saya dtg kat GSC beratur nak dptkan tiket cite ni, tp,. tinggal kusi yang berasingan je...

ahad lepas, saya dh beratur ngan encik ayie utk dptkan tiket cite Awie ni, last2, abis, beli la tiket bruce Lee, yg tertipu tu.. semlm, time rehat, g beratur kat alamanda, ada la dlm 15minit, kononnya nak tengok cite Awie ni kul 9 mlm, fuhhh.. semua tinggal 3 kusi yang berasingan, start dr kul 7, kul 9 n kul 11 mlm, ramai tul peminat cite Hantu KakLimah Balik Rumah ni, mayb cuti sekolah kut, ramai mak ayah yg bawak anak nonton wayang time malam3 ni..huuh...kan tiket hari rabu rm6 je..murah dr hari biase..

khamis lepas, dengan semangat yang bekobar2 dengan adik ain, saya p beli tiket utk tayangan kul 1.55, wahhh..byk lagi kusi kosong..hehe..kan org kije, saya je cuti rehat kan..mmm..layan je cite Awie ni...memang puas hati la.. mmg leh kasi 5 bintang.. lawak sgt3, ade gak unsur kemasyarakatan n 1malaysia..hhehe.. kesinambungan atau sambungan cerita masyarakat kat Kampung Pisang, kampung halaman Husin (lakonan Awie).

patutla tiket asyik abih je..mmg best a cite ni.. tahniah kat pengarah nye.. Encik Mamat Khalid...

yang paling tak tahan gelaknya, time kak Limah nyanyi, njet njet semut, sapa sakit naik atas, pastu, semua orang kampung menari poco-poco, mmg kelakar tak ingat nye la..hehe





taaarraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..............!!!!!!!!!
kat bawah ni ler budak kecik..hehehhee a.k.a adik ain..;p..layanzzzzzzz






- saya tengah posing maut kat tepi bear2 kat dlm ioi mall sebelum tayangan Hantu KakLimah Balik Rumah-

No comments:

Post a Comment