Thursday, February 17, 2011

YanG SebenarnyA


Cerita Yang Sebenarnya mengisahkan Dhiya, Nazirah dan Abang Eddie. Dhiya dan Nazirah adik beradik, Nazirah, Kakak. Abang Eddie sepupu kepada Dhiya dan Nazirah. Abang Eddie tangkap cintan ngan Nazirah, tp, Nazirah tak mempunyai sedikit perasaan pun pada Abang Eddie sebab Nazirah nak kan kat Duda beranak dua, iaitu Encik Ghous.
Lepas Nazirah kawin, Abang Eddie membawa diri ke Luar negara. Dhiya plak kije kat restoran area umah je, sebab nak jaga mak n ayahnya. Dhiya ni ade ijazah, tp, tak nak kije opis.

dhiya ni agak pelik sikit perangai dia, lepas kije kat restoran, dia wat bisnes merangkap driver van sekolah. mak Dhiya memang marah gile, asyik bebel je, dah la mak die bengang nazirah kawin ngan duda, + bengang dhiya tak mau kije opis lak, duk bawak van sekolah je.

lepas 6 tahun, nazirah bercerai ngan duda (encik ghous), muncul lak watak Ahmad, mekanik yang kije kat bengkel dhiya baiki van sekolah. Ahmad kematian isteri dan ade sorang baby lelaki, fauzan namanya. dengan baik hatinye dhiya ni, sanggup nak jaga si fauzan, tp, yang kena mengasuhnye nazirah la sebab dhiya kan duk drive van sekolah. tp, setiap malam, dhiya selalu ber Yahoo mesegger ngan abang Eddie. sepupu kan, rapat dari kecil. semua la psal diri dhiya ni si Eddie tau. elok2 dhiya kije memandu van sekolah, pak longnya (bapa abang Eddie) ajak dhiya ngan dia, terpaksa la dhiya suruh bapa nya ambik alih kije driver van sekolah.

bila Dhiya dah kije ngan paklongnya, Eddie pun balik dr luar negara,kije 1 opis ngan dhiya, jadi bos dhiya, tp, diorang jadi mcm anjing n kucing lak, tak rapat mcm kat yahoo mesengger, eddie suka marah2 dhiya walaupun salahnye sikit je. nyampah lak ngan watak eddie ni.

last3, nazirah kawin ngan Ahmad, Eddie pun kawin ngan Dhiya. agak menarik gak novel ni, byk yg sempoi, pompuan jdi pemandu van sekolah, tu yg kelakar n sempoi ..:]

2 comments:

  1. thanks info novel.. sy suka..

    jemput singgah blog sy

    http://heandsheloves.blogspot.com/

    nisha

    ReplyDelete