Thursday, October 20, 2011

Rabu yang Indah

assalamualaikum..

tajuk entri yang nampak mcm menarik kan. sebenarnya, semalam, rabu, NH el = emergency leave. tu yang rase macam indah sangat. tak payah nak mengadap kije kat opis buat sementara waktu. sampaikan kije part time pun NH terpaksa EL gak..hehe. bulan ni, mmg NH banyak hari dah tak g kije part time disebabkan oleh kije kat opis tak sempat nak siap pada waktu wajib NH balik ke rumah.

1st time dalam hidup Nh, duduk di opis selama 23jam tanpa melelapkan mata. NH terpaksa bertahan 23jam di hadapan pc utk menyiapkan tugas yg menggunakan software flash.

entri-entri yg sebelum ni pun, NH pun merepek pasal kije opis je kan. mmg dah tak de xtvt lain. xtvt kat opis je byk skrg ni. life byk di abiskan kat opis.
so, semalam, rabu yang cukup indah..indah la sgt kan, kuar dr opis kul 6.30 pg setelah masuk opis 7.30 pagi selasa... huhu.. rase badan dh macam mesin kat kilang peroduo da..

balik umah, kul 7 baru boleh melelapkan mata. di sebabkan NH el, NH plan ngan encik tunang nak ke klinik kesihatan batu 14 puchong untuk membuat saringan HIV test. kebetulan encik tunang pun cuti pada hari rabu.

kul 11 pagi, NH dah menyedarkan diri. tak sabor nak bg doctor cucuk.hehe..

kul 12.30 baru la NH n encik tunang sampai kat klinik kesihatan. dah masuk2, NH tak boleh terus buat saringan hiv tu, kena wat temujanji dulu. 3 november ni, baru la ade kosong n NH baru boleh buat saringan hiv tu. NH di beri borang n bawa borang tu pada 3 November nanti.

balik dr klinik, lunch jap kat area puchong prima n ke kompleks puchong perdana, utk survey harga kad jemputan n harga tempat baju melayu encik tunang... hamboiii.. semua rate utk tempat baju melayu rm90 dan ke atas.. mahal gak.. sempat survey 2 kedai je. encik tunang dah takmau. lari bajet katenye..hehe..

pasal kad jemputan lak, 1 kedai, memang mahal tahap orang-orang kaya nye. 1 kedai lg, memang dah glamor rase nye kedai ni, dah masuk paper bagai. tp, design utk bajet yg NH ada, NH tak berkenan lak.. pada sapa2 yang nak tgk2 kad jemputan. boleh la ke alamat ni : Gedung Kad Kahwin di FF11-12 Tingkat 1, Kompleks Puchong Perdana, Puchong, Selangor n websitenya www.gedungkadkahwin.com, tp, NH buka td, webnya kena hacked..

so, NH melangkah ke area bandar puteri. dah lama NH tanya kawan2, ramai yg tempah kad jemputan kat kedai ni, harga, memang boleh la utk org yang nak kan majlis simple n bajet tak besar mcm NH ni.. kalu sapa berminat leh la ke web ni ye.. kanda dinda..

ok.. selesai susah urusan tempahan kad. thanks utk encik tunang kerana tidak byk komen2 yg membantah segala kelancaran urusan semalam.. hehe..;]

No comments:

Post a Comment