Monday, December 10, 2012

Novel : hello Mr. Perfectbest juga layan novel ni. thanks pada kawan NH, cik mimi kerana sudi bawa novel ni dari gombak ke serdang.

kepada kaki-kaki novel yang blum baca novel ni. sila lah baca, tak rugi. memang berbaloi la cover yg comel dgn jalan ceritanya.


Sinopsis belakang novel

Muhammad Arif Fikri dan Ainul Mardhiah saling mencintai dan merancang untuk berkahwin. Namun disebabkan peraturan yang ditetapkan oleh keturunan keluarganya yang mementingkan aspek LANGKAH BENDUL (walaupun mereka adalah lelaki) memaksa Arif mencari jalan penyelasaian. Selagi anak sulung tidak berkahwin, maka dia tidak boleh berkahwin. lebih memberatkan lagi keadaan apabila keluarga Ainul hanya memberi masa selama enam bulan untuknya membuat keputusan. Alongnya, Muhammad Izzul Islam adalah seorang yang handsome, tinggi dan menjadi tarikan ramai. Namun dia terlampau cerewet dan memerlukan pasangan yang juga sempurna sepertinya. Terlalu ramai gadis yang mendamping dengannya namun tiada seorang pun yang dapat bertahan dengan sikapnya yang terlalu mengejar kesempurnaan itu. Tiada pilihan,Arif cuba mendapatkan calon isteri untuk Izzul. Imbuhan sebanyak RM500,000.00 dijadikan sebagai cagaran sekiranya gadis itu berkahwin dengan Alongnya. Alya Adriana yang ketika itu terdesak kerana hutang keluarga dengan along terpaksa menawarkan dirinya. Ariff memperkenalakan Alya kepada Izzul. Pada mulanya,Izzul langsung tidak tertarik dengan Alya disebabkan wajah Alya sama seperti bekas kekasih nya dulu,tetapi lama kelamaan Izzul mula mendekati Alya disebabkan Ain bekas kekasih Izzul yang pernah menghancurkan perasan dan kasih sayang Izzul kepada Ain ketika dulu muncul semula dalam hidup Izzul. Izzul dan Alya berkahwin atas sebab kepentingan masing-masing dan lama kelamaan Alya mula jatuh hati dengan Izzul. Disaat kebahagiaan dikecapi,Ain datang semula untuk menghancurkan rumah tangga Izzul dan Ain... Adakah Izzul keliru dengan perasaan sendiri?No comments:

Post a Comment