Thursday, September 23, 2010

4 syawal

4 syawal dah hari isnin, 13 september dah raya ke empat..
sedih, saya dh kena balik putrajaya..sangat2 sedih..lum puas duk kat kampung.
sebenarnya, cuti saya ada lagi sehari, saya start kije hari rabu, tapi, saya kesiankan encik ayie,
ye la, encik ayie kan balik kampung sama2 dengan saya, so, nak balik ke puchong pun, dengan saya la.

encik ayie dh kena start kije hari ni, tp, dia ponteng, tak cukup puas duk kat kampung katanye,
sib baik encik ayie dpt ponteng, kalu tak, ngan saya sekali kena balik ke putrajaya semalam..oh tidak!!!...hehee...

nasib saya cukup baik lg, sebab anak sedara saya nak join saya balik sana, so, saya dah ade pemandu..hehe..kononnye nak bergilir3 la kan..fuh...dh la saya berbaju raya hari ni..sebab nak singgah ambik encik ayie kan, encik ayie ajak makan tengahri kat umah dia..hehe, makan free, layan je la..

kul 10 pagi, saya gerak dr umah bersama anak sedara (ejoe) dengan si puteh..:]
kul 1.30, saya dah selamat sampai kat kampung encik ayie, felda chiku 6, perjalanan lancar, tp, agak slow, banyak kete kat jalan raya..maklumla hari raya kan. kat kuala krai, jem lama gak...
hehehehe...yg kelakarnya, bila nak sampai simpang masuk felda chiku 6, saya dah terlajak ke depan, tak ingat da.. bila dah masuk tu, tak jumpe lak umah encik ayie...hahhaa...mmg kelakar tak ingat, ye la, ni baru kali ke 2 masuk kampung encik ayie.. sib baik ade adik encik ayie yang tolong ambik kan saya..hehe..:]

sampai je umah encik ayie, fuh...ramai nya orang. semua adik beradik encik ayie ade, saya wat muka tebal je la.. sempatla berkenalan ngan semua adik beradik encik ayie..:]
tak snap 1 gamba pun..segan punya pasal..
sebelum bertolak, encik ayie ajak singgah umah pak sedaranya...fuuh....lagi la segan..sib baik la hari raya kan..wat2 tak tau je la..:]

magrib sampai kat kl, hanta ejoe kat bengkel n saya teruskan perjalanan ke puchong.
hehe...sepanjang perjalanan, ejoe je yg drive, ejoe tak bg saya drive, so, mmg leh berehat la kan..
dr kl ke puchong je saya drive.

kawan encik ayie call, suh g makan kat umah die. kitorang dah makan kat taman permata td, tp, layan je la..lepak2 umah member dia sampai kul 11 ..penat gak la hari ni..
ape2 pun, sudah tamat aidilfitri saya bersama encik ayie..hehhee...:]

No comments:

Post a Comment