Saturday, September 11, 2010

perjalanan pulang beraya

alhamdulillah, perjalanan pulang beraya pada tahun ni berjalan dengan lancar dan selamat.
buat kali pertama dalam hidup, saya pulang bersama si puteh..
terima kasih gak pada en ayie sebab sudikan temankan saya, banyak2 terima kasih pada kawan en ayie, amad, sebab jadi pemandu saya...hehe, saya n en ayie jadi dato' n datin je..

kami berempat, saya, en ayie, adik en ayie n amad bertolak dari puchong pada pukul 10.30 malam bersama 1 lg kereta kawan rumah en ayie..

sebenarnya, plan saya yang awal2, bila je sampai kat kg en ayie, saya akan tunggu kaknik saya untuk follow dia dr belakang, tp, kaknik saya dah bertolak awal lg, so, saya kena la gagahkan diri untuk singgah ke rumah en ayie.
seperti kebiasaan nya, musim perayaan, highway dah jadi lebih teruk dr jalan kampung, mmg gerak mcm siput, start dr tol gombak sampai la highway karak n simpang nak masuk bentong, mmg jem n slow je kete bergerak.

pukul 5.15 baru sampai kat merapoh, sepatutnya, kul2 lebih dh boleh sampai merapoh. singgah bersahur d merapoh, makan burger je, lapar gak perut ni sebab tak lena nak tido.

pukul 6.30 sampai kat kampung en ayie, felda chiku 6, 1st time saya jejakkan kaki kat kampung en ayie ni, buat2 muka tebal la ngadap family en ayie, nasib baik la saya dah penah jumpe ma en ayie sebelum ni, jadi, semuanya berjalan lancar, saya tido sampai kul 9 pg..hehe...mmg muka tak malu betul saya ni..

musim buah buahan tempatan lum abis lg, ma encik ayie bg buah duku untuk saya balik ke besut, en ayie panjat pokok duku..ruginye saya tak snap gamba masa kat kampung en ayie ni, mayb mood balik kg saya kuat, so tak pk pasal nak snap gamba kat kampung en ayie ni..
ape ape pun. thanks kat family en ayie sebab layan saya dengan 1st class..:]

pukul 11, saya n amad gerak balik, amad sampai kat kuala krai je, sebab kampung amad kat situ, saya drive dr kuala krai ke besut, kul 1,saya dah sampai pasir puteh, singgah umah akak (chek mek panggil manja utk akak saya ni) jap, rindu kat anak buah, ayub n ajim. sian ayub, dia naik chicken pop, ajim pun dah macam nak demam.

pukul 3, saya gerak balik ke besut, saya bawa ayub sama. sonok la budak kecik ni dpat jejalan naik keta, dekat2 kul 4, saya dah sampai besut, kampung halaman saya, ma tengah wat ketupat palas..



No comments:

Post a Comment