Monday, December 12, 2011

Persiapan Kahwin : Jalan Tuanku Abdul Rahman

assalamualaikum

cerita jalan tuanku abdul rahman ni dah lama lepas. tapi, NH nak cite gak. NH g ahad lepas, dengan kawan seangkatan NH, cik ana. sib baik cik ana sudi menemani NH utk mencari saki baki barang-barang utk kenduri NH nanti.

tujuan utama, nak ke semua house, sebab ramai kawan-kawan suggest cari barang-barang kawin kat situ. NH nak cari box utk letakkan duit hantaran n barang masa batalkan air sembahyang. nasib baik semua misi berjaya.

misi yang belum berjaya lagi, bunga2 utk dego box2 tu n kasut. next month la kasut n bunga2 ni..huhu.. tinggal lagi 30 hari ++. risau + mcm2 rase.

kat Jalan Tuanku Abdul Rahman ni, NH tertarik dengan kedai Muaz textile. murah2 barang kat situ. barang utama kat kedai Muaz textile ni, adalah tudung. harga tudung semurah rm 2.80.

NH tersangkut gak barang kat Muaz textile ni. NH beli veil pengantin. sebab berbeza sangat-sangat harga dengan kedai-kedai lain kat arkib Jalan Tar ni. tp, hati-hati, dekat Muaz textile ni ramai orang, so, byak barang-barang yg rosak. pilih elok2. jangan terbeli brang yang rosak ye.

gambar kedai Muaz Textile.

6 comments:

  1. dear, kite selalu dengar orang kata muaz textile ni murah-murah. dia ada jual kain bridal satin, lace semua tu ke?

    nak banding kan dengan kain2 dalam semua house, mana lagi murah?

    ReplyDelete
  2. dhiera: memang muaz textile ni murah2. ye, kain bridal satin, lace pun ada. murah dari kedai biasa.

    kain kat semua house mahal sikit. saya nyesal lak p beli kain lace kat noyaga sebab kat muaz textile ni murah sgt2.

    tp, kena pandai pilihla kat muaz textile. dia campur kain elok + kain tak elok (manik rosak)

    ReplyDelete
  3. muaz lagi murah ea? nak tanya lagi, border lace macam tu ada jual tak dekat muaz? he..

    lepas tu, gambar dalam entri kamu (nak panggil apa ea) ni gambar pintu depan muaz ke? ala...kita nak try la pergi muaz ni~ muaz bukan sederet gulatis semua tu kan?

    ReplyDelete
  4. dhiera: setakat yang kite jumpe kedai3 jual kain pengantin. muaz la paling murah.

    macam ada je border lace tu kat muaz. a'ah, ni pintu depan Muaz textile. kedai dia belakang globe @ lorong pasar malam jalan Tar. Muaz textile ni ade 2. yg 1 lg, saya tak perasan lak kat belah mana.

    ReplyDelete
  5. yke?? ok ok! nanti kite nak try cari la dekat muaz. thanx ye dear~

    ReplyDelete
  6. dhiera: apa2 barang untuk kahwin, mmg murah area jalan Tar n chowkit kalau nak bandingkan dengan nilai3

    ReplyDelete