Tuesday, August 17, 2010

balik kampung - part 2

cerita balik kampung masih belum abis.. tak de ideal lak nak merepek pasal aktiviti balik kampung kat encik blog ni..
nape ek leh jadi tak de ideal ni? perut kosong kut...hehe..mau nye tak kosong, dah namanya pun berpuasa, ape daaa saya ni..kiki...

ok2..berbalik pada tajuk entri saya kali ni..fuh...balik kampung part 2, mcm banyak lak part part dlm edisi balik kampung kali ni..kikiki...
apa apa pun, saya mmg terasa amat sonok balik kampung kali ni, sebab dah hampir 5 bulan saya tak balik ke kampung + kawan baik saya zaman sekolah menengah dah selamat melahirkan baby sulung nya...saya tumpang gumbira dengan kehadiran si kecik dalam kehidupan hanim & koyie.. xde lak gamba pasangan ni, nanti a saya cari gamba diorang ye.

hari ahad, 8hb, pagi2 lg saya dah ready nak g melawat hanim n baby nya, orked zaara. kul 11 lebih saya sampai ke rumah hanim, ramai gak sedara hanim dtg melawat time ni, punya la lama tak jumpe hanim, sampai kul 1 saya melepak n bersembang ngan ibu yg tengah berpantang ni, kenduri hanim, raya tahun lps, saya tak leh datang sebab dah berangkat dtg kl.

so, pegi jumpe hanim sebelum keduri berlangsung la..time tu, saya seorang pengganugur berjaya, maaf ye nim, tak dapat nak bagi hadiah grand2..hehe, hanya itu yang mampu time tu..
thanks gak utk hanim sbb masih simpan n bagi cenderamata perkahwinan nya kat saya..
di sebab kan saya tak mampu nak bg hadiah kahwin hanim yg grand2, kali ni, saya bawakkan hadiah beg yang agak penuh ngan baju baby utk si kecik orked ni..:)



- ni la rupa baby orked, saya tak pandai nak snap gamba baby tgh tido..hehe


- baby orked tengah nyenyak tido.:)


balik je dr rumah hanim, terus ke rantau panjang ngan abg dan, kak eza n ma,...
saya jalan2 je, kak eza banyak bershopping kat rantau panjang..
tgh2 pilih barang, terjumpe lak ngan baby batrisya. sapa baby batrisya ni...???
jeng jeng..kkiki..baby batrisya ni, anak pekerja ariani yg kedainya sebelah opis kak eza n kak eza penah bawak balik baby batrisya 1 mlm kat umah, saya sempat la melayan baby batrisya ni, sonok main ngan baby ni, baby ni dah pandai sengih2, comel sgt...

mcm kecik je kan mesia ni, rupanya, nenek baby batrisya ni berniaga kat rantau panjang,
sempat la kak eza pinjam baby batrisya n bawa jln2 sekitar kedai neneknya..
kat bawah ni gambar baby batrisya bersama kak eza...:)



- comey lotey kan baby batrisya ni...geram kan tgk face die?


dalam perjalanan balik ke besut, singgah sembahyang kat masjid beijing @ masjid jubli perak sultan kelantan kat rantau panjang ni...
sempat lg saya snap 3 4 keping gambar kat masjid ni sebagai kenangan di hari tua..kiki...
layan je la gambar2 kat bawah ni...








berakhir lah sudah entry edisi balik kampung...kiki...harap2 entri ni tak membosankan sape2 yang sudi membaca bisikan hati noor hekmat ni...:)





No comments:

Post a Comment