Sunday, August 29, 2010

dari jalan TAR ke Taman Tasek Titiwangsa

salam....
macam dah lama tak update encik blog.
semalam, saya pegi shopping raya, plan yang tak d rancang sebenarnya.plan yg saya nak buat utk minggu ni, adalah menghabiskan masa bersama encik ayie, saya ingtkan encik ayie dapat cuti, rupanya, encik ayie dpt cuti minggu depan. abih la plan saya yang nak ajak encik ayie ke Bazar Raya Jalan TAR @ Tuanku Abdul Rahman n Sogo.

alang2 saya melangkah ke puchong, saya pun ajak la jee yang dh duk kat jalan klang lama, saya ni, tak tau jalan nak ke kl, sib baik jee sanggup temankan saya n tunjuk kan jalan..thanks ye jee sebab temankan kaknor pilih barang3 untk persiapan raya, saya sebenarnya, selesaikan pembelian barang raya untuk ma n ayah..akhirnya, semua dapat..lega, hadiah raya utk ma n ayah dah selesai.


-saya bersama jee..:)

barang barang utk adik je lum selesai, sedih, sebab gaji lum dapat. semalam pun, saya bajet2 ape yg patut je utk berbelanja sebab gunakan saki baki gaji bulan lps, sedihkan..beginila nasib pekerja kontrak..hehe, macam buruh binaan lak kan, gaji lambat, bonus pun tak dapat...

semalam, kul 9.30 pg, saya dah sampai jalan tuanku abdul rahman, wahhh..org sudah penuh di depan sogo, sogo pun lum bukak lg time tu..sogo bukak kul 10, saya pusing2 dulu kat bazar raya, byk barang2 menarik, saya cuma cuci mata je, tak leh berbelanja suka hati, jgn boros, ingt pesanan encik ayie, dia ckp, simpan duit..nak wat kawin..hehe..sonok je dgr. ok2, saya taknak jd seorang yang boros dah,saya nak beli apa yang perlu je..:]

sogo bukak je, terus la saya n jee serbu, saya terus menuju ke destinasi..hehe, mencari seluar untuk ayah, dpt je terus wat pembayara, fuhh, kaunter pembayaran masih kosong, semua orang yang mcam anai anai tu tengah memilih barang, xde sape pun nak wat pembayaran pada jam 10 lebih..lega..

destinasi seterusnya, bahagian selipar...saya rembat la selipar utk raya 1, 1 untk ma..selesai sudah... part seterusnya, part yg paling penin, handbeg,hehehe..utk diri sendiri..bajet sikit, tu yang penin.ape3 pun, thanks sgt2 kat jee, sebab sudi pusing tawaf lebih 5x d tempat yang sama utk cri handbeg yg berbaloi baloi untuk saya..thanks jee, jasamu di kenang.




dalam kul 1, selesai abiskan duit kat sogo, terus ke Bazar raya kat jalan Tuanku Abdul Rahman @ TAR, saya beli tudung je..huhuhu...sebab bajet dh ciput dh..sonok temankan jee shopping kat jalan TAr ni..byk gak jee beli barang utk familynye...comel je songkok n kain samping yg jee belikan utk anak buahnya..saya pun teringin nak belikan utk ayub n ajim, tp, keadaan kewangan saya tak mengizinkan..:[

kul 3 g masjid india, utk solat. saya nampak, banyak gile slipar kat tangga masjid, ingtkan ramai yang bersolat, bila sampai je tingkat 2, tempat saf wanita, lautan manusia duk tergolek golek..hehe, semua penat bershopping, ape lg, saya ngan jee pun join bergolek golek gak la sebelum solat.


kul 4, dah gerak ke parking kereta, nak ke taman tasek titiwangsa, jee teringin nak berbuka buffet kat restoran nelayan. saya ok je, sebab dh lama gile tak jumpe jee n makan ngan jee, hilang rase rindu kat jee hari ni, sembang je kije nye, sampai kering tekak..hhuu...dugaan puasa yg sgt kuat sebab bershopping raya..


lepak2 kat dalam keta dulu sebelum menuju ke restoran nelayan tu. datang lg dugaannya, ramai tul mamat mamat yang berniaga barang keselamatan kete, penat nak layan, ambik kau, sampai saya naik angin sebab paksa beli..padan ngan muka, bulan2 puasa pun nak paksa2 org..huh..dah lama saya tak marah org, nasib la korang, time saya layan elok3, korang tak mau blah, last3, angin puting beliung datang, baru korang nak blah n perli3 lg,..lantak korang la, sape suh paksa saya beli..huhuhu...akan ku ingat sampai bile3, muka mamat2 ni...menyampah..tettttt..;p

dalam kul 5.30, saya n jee dah masuk lepak kat restoran nelayan...
akhirnya selamat jugak saya berbuka n jee berbuka kat sini..macam2 jenis makanan ada, yg pasti, ade menu kelate, nasik kerabu n budu..maybe owner restoran ni made in Kelate..hehhe.

buffet ramadan kat sini rm 35 utk dewasa, utk kanak-kanak, saya lupa lak nak tgk..hehe..ape3 pun, ade sikit gamba ngan jee time berbuka..:]







steamboat tak berapa nak kick da, tak leh nak lawan restoran Sri Q Thai..huhu..ade kuah tomyam je, bahan bahan mmg sikit je..:p...tp, udang mmg besar2..hehe..
menu paling best, nasi kerubu + budu + ikan celup tepung + telor itik masin..fuh..terangkat..
saya sgt sgt kenyang..berbaloi baloi la dengan pakej yang d tawarkan..:p

No comments:

Post a Comment