Monday, August 15, 2011

Bajet Raya sudah lari

Assalamualaikum..

di pagi isnin yang sangat2 mengantuk.. fuh, hari ni, NH terlewat 3 minit. macam mana la boleh tak tersedar alarm berbunyi pagi td, nasib baik tak terlajak sampai pukul 9 pagi, kalu x, EL la hari ni.. huhuhu... mayb NH penat sangat, hujung minggu NH yang tidak ada masa rehat..

sabtu ahad, NH membanting tulang mencari rezeki lebih. berpanas berhujan kat bazar ramadan bandar baru bangi. alamak, lupa lagi nak berposing maut depan gerai nasi ayam gemas mustafah. di sebabkan letihan dan kelesuan yang berpanjangan, tak de mood nak berposing maut depan gerai. hehe.. eh, dah lari dari tajuk lak ni.

sebenarnya nak cite pasal bajet raya ni. uwaa.... gaji NH dah tinggal sikit. keperluan raya belum buat lagi. barang-barang raya untuk ma ayah lum beli lagi. macam ni? pagi-pagi isnin ni, NH duk termenung depan pc, nak cari kat mana duit utk raya ni. aduhaiii.. ape nak jadi ngan NH ni. tak buat perbelanjaan berhemah bulan ni.

NH duk kalut dengan barang-barang hantaran yang belum selesai lagi. ade 2 barang lagi yang NH tambah baru utk encik tunangan. disebabkan raya ni, nak bawa balik semua barang nak serahkan barang-barang tu pada orang yang bertanggungjawab mengubah hantaran NH nanti.

semua kakitangan kerajaan tetap dah dapat bonus 500 pagi ni. NH??? hade? Nh takde bonus kut. tah la.. surat pekeliling Jpa utk bonus NH yang kakitangan kontrak ni, dah keluar, cuma bonus nye tah bile akan muncul dalam akaun NH. Nh doa sangat2, bia la bonus tu muncul sebelum raya. boleh la NH belikan barang-barang untk ma n ayah..

tapi, dalam kepala otak NH ni, nak mintak duit gaji ngan tokey nasi ayam la, gaji 2 minggu last bulan lepas pun, NH belum dapat lg. walaupaun NH kije hanya 3 jam sehari, kalau kumpul banyak2, boleh cover untuk raya kan..

apa-apa pun, bajet sudah jauh tersasar, jangan sampai NH menapak ke pejabat pos sudah la kan.. risau, takmo usik bajet utk my big day tu..huhu..


## mood raya NH lum sampai3 lagi, walaupun dah 1 hari puasa. duk pk nak balik kg dengan apa. ma tak bagi NH bawa balik 'si putih'. NH dah plan baik nya dengan encik tunangan. mmm.. kesian encik tunangan, dapat cuti lewat, mcam mana la kami nak balik beraya ni ye??? dugaan bertambah-tambah. tinggal lagi 4 bulan lebih utk NH melangkah ke alam yang lebih mencabar.

2 comments:

  1. kak noor brg2 untuk kawen tu nanti dulu..tunggu lps ry dulu kak noor.nanti sakit nanti..;)

    ReplyDelete
  2. jee: dah sakit ni..hehe.. rambang mata tgk sale sampai 70%.. huhu

    ReplyDelete