Wednesday, August 10, 2011

cerita 9 ramadhan

asslamualaikum..

semalam, Nh di serang cirit birit n sakit perut yg agak kritikal. kul 4 pagi, sakit perut tu dah datang menyerang.. sampaikan xde mood nak bangun minum air tuk bersahur..

kul 12 tgh hari pun, Nh masih tak mampu nak kuar g klinik. akhirnya, kul 2, gagahkan diri juga utk ke klinik. bila diri dah gagah. semua tempat rasa nak jejak. lepas ke klinik, g mydin, cari kain pelikat n batik utk ole2 raya utk emak n bapak saudara, lepas tu Nh p lepak kat restoran nasi ayam gemas mustafah.

kul 4 lebih, Nh gagahkan diri ke alamanda, Nh nak carikan baju melayu untuk incik tunang. baju melayu utk barang hantaran. time nak raya ni la kan byk pilihan. smlm, Nh dah p cari kat pkns bangi, tp, takde lak size untuk incik tunang. Nh nak baju melayu color silver sebab kain baju kurung Nh dah beli color silver.. makkkk aiiii, punya la susah nak dpt color silver, yg ade, tp xde size. huhu..
last2, NH rembat color purple pink yang sedikit gelap kat parkson. sib baik ade sale 50%, murah berganda2 dr pkns bangi. save bajet NH.

jalan punya jalan, terjumpe lak t-shirt renoma utk incik tunang. rembat lg. ayoooo NH, apa mau jadi ni. barang utk diri sendiri n family lum beli lg. dah beli kan untuk org lain dulu... mmm.. lepas ni, misi utk crikan selipar utk ma n kasut utk ayah. mintak3 la duit gaji NH ade lebihan lg.

sakit-sakit perut pun sempat meronda ke alamanda kan. kalu dah memang kaki suka berjalan, sakit ape pun, jalan n shopping tetap terjadi.

kul 5.30 NH kuar dr alamanda, Nh menuju ke rumah kawan NH kat taman equine sri kembangan. sebenarnya NH dapat jemputan dari wani (kawan zaman kolej dlu) berbuka kat rumah dia. wani jemput Nh n azma je sebab husband wani berbuka dekat melaka. so, ape lg, Nh ngan azma buat kecoh la umah wani..

thanks byk3 ye wani. nanti NH dah ade umah sendiri, Nh pun teringin nak jemput kawan2 datang berbuka puasa di rumah Nh sambil merasa hasil tangan Nh memasak...hehe.. tinggi sungguh impian NH ni..;]


kat bawah ni la menu yang wani sediakan. lauk kelantan. ade budu tu. Nh makan tak hengat dunia, diet semua melayang tah kemana. kuih chekmek tu. NH yang buat tau. nampak sikit je, Nh tak sempat nak snap gamba kuit chekmek tu.;]


2 comments: