Monday, July 26, 2010

1 malam di sekatan Polis

sekatan Polis...jeng jeng...
saya kena tahan polis...uwa....si puteh dah dpt rekod hitam sikit...

tu la, layan konsert Suria FM tak hingat dunia...haha. kan dah kena ngan abg abg polis..
ni sebenarnya entri yang saya rasa paling lucu, walaupun peristiwa sekatan abg polis ni terjadi pada mlm sabtu yang lepas, tp, di pagi isnin ni pun saya masih nak tergelak lagi..

hahahhaha...ni penangan en Ayie yang memandu si puteh tanpa lesen.. tu la En ayie, kononnya nak blja keta d pagi2 hari..lepas layan konsert, dalam kul 1.30am, dr presint3 putrajaya tu, En Ayie mintak nak drive si Puteh, saya pun bg la tanpa ade rasa ragu n sangsi...sepanjang putrajaya ke puchong perdana, ok je..clear, xde ape2 masalah, bila sampai je simpang yg sepatutnya kena masuk untk en Ayie balik ke rumah nya, die terlajak..kan org tgh belaja keta, mesti la byk benda lg tak alert..

bila terlajak je, terus la nampak abg abg polis tgh wat sekatan, di tengah tengah jalan tu jugak, en ayie ni berhentikan kereta, adeh, parah, dia dah takut.terus tak gerak keta, dan dan tu jugak, die nak suh saya drive balik, dia turun n saya panjat ikut dlm je..hahah, tak sampai 5 minit benda ni berlaku, berhenti d tgh2 jalan raya yang sebok, mmg kelakar n berani mati tul saya n en ayie ni.

alamak, saya pun dah pucat, dah la baru je sebulan bersama si puteh, lesen saya pun P besar lg..adeh, jangan la kena saman, slipar saya pun tah kemana, hp saya pun tah terpelanting kemana, time tu saya mau call kawan en ayie yg 1 keta lg, nak tanye, nak lepak minum makan kat mana.

saya mmmg dah takut gile, sampai je kat abg polis, terus kena tahan la, abg polis lak, geng2 kelantan. adeh..lega la sikit, leh kecek kelate. terus je mintak lesen n tanya saya, kat mana tukar driver td..dlm takut2 pun, saya selamber gak menjawab ngan abg polis ni..kena jeling lg kat en ayie..haha..ckp selamber je..:p

hahahhaha...dengan jujur nye saya tunjuk la tempat yg en Ayie berhenti, en ayie pun kena bg Ic gak..saya duk dlm keta je, En ayie la g berbincang3 ngan abg abg polis tu, takut + kelakar..
hahhaa..mau gelak lg..

nasib baik la, kawan en Ayie yg g tgk konsert sama2 tu, polis gak, nasib baik dia kat belakang si puteh, die la yang tolong kitorang...selamat..thanks abg abg polis kerna tak saman saya..
tp, no Plat si Puteh dah ternoda la sikit...en ayie la ni...
cepat en ayie..ambik lesen, kalu tak, saya tak bg en ayie bawak si puteh lg..
huhuuhuhu...


# masih rase nak gelakkan en ayie lg..hahhaa....saya pun takut gile pada malam tu

2 comments:

  1. kak nor.........................jgn buat mcm ni lg tau....;)

    ReplyDelete
  2. hehe, kelakar gile..
    pakwe kaknor punya kije la tu.

    ReplyDelete